Ben jij toe aan een frisse look voor jouw woning? Vergeet dan die complete verbouwing, die nieuwe keuken of die nieuwe vloer: er is een veel snellere en goedkopere manier om jouw huis een compleet nieuwe aanblik te geven. Met nieuw schakelmateriaal maak je een subtiel verschil, maar breng je eenheid aan in de schakelaars en stopcontacten in huis. Het zal je verbazen wat dat voor je interieur kan doen! Het biedt je bovendien de mogelijkheid om allerlei slimme functies toe te voegen in de verschillende kamers in huis.

Wat valt er allemaal onder schakelmateriaal?

Schakelmateriaal is de verzamelnaam voor alle elementen waarmee je de elektriciteit in huis kunt bedienen. Denk maar eens aan stopcontacten, lichtschakelaars of andere bedieningspanelen aan de muur, voor jaloezieën of een zonnescherm.

 • lichtschakelaars
 • dimmers
 • wandcontactdozen
 • comfortschakelaars
 • jaloezieschakelaars
 • datacontactdozen
 • coax-aansluitingen
 • audio-aansluitingen
 • telefoonaansluitingen
 • blindplaten

Hoewel het details in huis zijn, kunnen schakelaars en stopcontacten een groot verschil maken voor je interieur: verouderd schakelmateriaal geeft je hele huis al snel een gedateerde indruk. En het kan uiteraard ook vervelende veiligheidsrisico’s met zich meebrengen!

Verschillende stijlen

Tegenwoordig is er gelukkig genoeg te kiezen op het gebied van schakelmateriaal. Waar vroeger wit de norm was, en er niet zoveel te kiezen was op het gebied van vormen en afwerkingen, kan je vandaag de dag kiezen uit bijzonder veel stijlen en kleuren. De mogelijkheden zijn eindeloos! Kies bijvoorbeeld voor strakke roestvrijstalen afdekramen, een elegante platina afwerking of mat zwarte schakelaars en stopcontacten: dat is echt even wat anders!

Slimme functies

Als je slim bent, ga je bij het vervangen van je schakelmateriaal de verschillende functies van ieder schakel- of aansluitingspunt nog even na. Past het nog bij je wensen, of wil je bepaalde apparaten of lichtpunten anders kunnen bedienen? Dit is hét moment om veranderingen aan te brengen in je elektriciteitsplan. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van bepaalde schakelaars en stopcontacten, of het aanbrengen van comfortschakelaars (automatische verlichting) of dimmers. Zo kun je het leven in huis nog gemakkelijker en aangenamer maken!

Welk merk kies je?

Als je een stijl gekozen hebt en de verschillende functies van je schakelmateriaal in kaart hebt gebracht, is het nog een kwestie van een merk kiezen voor je schakelaars en contactdozen. Een merk dat je het beste brengt op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid, maar ook qua uiterlijk en praktische functionaliteit aansluit bij wat jij wil. Welk merk kies je dan? Op dit moment zijn dit de meest verkochte merken schakelmateriaal van Nederland:

 1. Busch-Jaeger
 2. Gira
 3. Jung
 4. Berker

Gemakkelijk online bestellen

Ga je voor de nummer 1 in schakelmateriaal, dan is Busch-Jaeger altijd een goede keuze. Maar waar vind je een al het schakelmateriaal van dit merk onder één dak, en betaal je niet de absolute hoofdprijs? De webshop van Elektro-kopen.nl staat bekend om zijn grote assortiment Busch-Jaeger schakelmateriaal en zijn scherpe prijsstellingen. Je bestelt gemakkelijk online, vanuit je luie stoel. Deze aanbieder levert je bestelling binnen 1-2 dagen bij je thuis, waardoor jij snel aan de slag kunt!