Het is een akelige ontdekking: een flinke vlek op jouw prachtige houten vloer. Op een superprominente plek, natuurlijk: precies waar je hem de hele dag perfect kunt zien. Echt zo ontzettend zonde! Heb je alle huis-tuin-en-keuken-middeltjes al geprobeerd, en sta je met je schuurmachine in de aanslag om de hele vloer dan maar opnieuw te doen? Wacht dan nog even! Misschien heb je iets aan onze tips. Zo gaan wij de hardnekkigste vlekken op houten vloeren te lijf!

Gebruik een professionele reiniger

Alle ‘oma weet raad’-tips zijn natuurlijk top, maar er bestaan nu eenmaal vlekken waar zelfs de slimste combinaties van huismiddeltjes niet tegen opgewassen zijn. Onze tip? Gebruik een reiniger van een bedrijf dat zich specialiseert in het onderhoud van houten vloeren. Die begrijpen wat het hout nodig heeft bij iedere vlek, en tasten je vloer niet onnodig aan in het schoonmaakproces. Wij bijvoorbeeld erg fan van de schoonmaakproducten van Rubio Monocoat, één van de grootste namen van Europa als het gaat om vloeronderhoud.

1) Vetvlekken

Vetvlekken zijn echt een plaag op houten oppervlakken. Je let even niet op en hup, daar laten gemorste chips of een spetterend gourmetstel zomaar donkere vetspatten achter op jouw mooie vloer. En die er weer uit krijgen is nog lang niet eenvoudig! Als je er op tijd bij bent, kun je de vetvlek nog verwijderen met een milde reiniger voor hij diep in je hout dringt. Maar ontdek je hem pas later, dan moet je grover geschut inzetten om de vlek weer helemaal te verwijderen.

Gelukkig hebben onze vrienden van Rubio Monocoat speciaal voor dit soort vlekken een unieke reiniger, waarmee je het gemorste vet eenvoudig weer aan het hout onttrekt.

> Rubio Monocoat Grease Remover

2) Watervlekken (of andere kalkvlekken)

Je tilt na een aantal weken een vaas of pot van de vloer en je ziet het direct: de afdruk staat precies in je vloer in de vorm van een prachtige, wit uitgeslagen kring. Hè nee, een kalkvlek! Ook water uit drinkbakjes of uit de cv-radiator kan zulke witte vlekken veroorzaken. Ze verwijderen is moeilijk, maar niet onmogelijk: ook hiervoor heeft Rubio Monocoat een speciale reiniger in zijn assortiment. Even in laten werken en weer opdeppen en weg is je vlek!

> Rubio Monocoat Limespot Remover

3) Andere moeilijke vlekken

Zitten er andere hardnekkige vlekken in jouw vloer waar je maar niet vanaf komt, en zijn het geen vet- of kalkvlekken? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met een tanninevlek. Die komen voort uit een reactie van zuur en water, bijvoorbeeld bij urine, braaksel of een combinatie van vocht en metaal. Je herkent zo’n vlek aan zijn donkere kleur. Vermoed je dat je te maken hebt met zo’n vlek? Niet getreurd, ook deze kun je te lijf met een speciale reiniger van Rubio Monocoat. Je ziet hem voor je ogen verdwijnen!

> Rubio Monocoat Tannin Remover

Vlekken voortaan voorkomen

Ben je na gebruik van één van deze producten eindelijk van je vlekken verlost? Dan wil je natuurlijk voorkomen dat je ze opnieuw krijgt! Het belangrijkste hiervoor is een goed onderhouden beschermingslaag, zoals een lak of een olie. Maar daarnaast kun je nog een aantal andere dingen doen om nieuwe vlekken te voorkomen:

  • Schoteltjes plaatsen onder vazen en plantenpotten
  • Schoenen uittrekken bij de voordeur
  • Eet- en drinkbakjes van huisdieren op een placemat
  • Gemorst eten of drinken direct weghalen

Het juiste product tegen iedere vlek

Wil je direct aan de slag met één van de handige reinigingsproducten van Rubio Monocoat? Bestel ze dan voordelig online bij dé specialist in reiniging en onderhoud voor jouw houten vloer: Vloeronderhoudswinkel! Tegen de scherpste prijzen vind je hier tal van handige onderhoudsproducten van topmerken. Binnen een paar dagen heb je ze al in huis! En twijfel je welke producten het beste bij jouw vloer passen? Vraag dan gerust om advies!