Na een lange winter is het eindelijk zover: de dagen worden langer en je kunt weer van je tuin gaan genieten. Maar… eenmaal buiten zie je tot je schrik dat de winter zijn sporen heeft nagelaten op je buitenhout. Daar moet je eerst wat aandacht aan besteden! Gelukkig zijn er de producten van Rubio Monocoat, die het je gemakkelijk maken om je hout weer zijn originele uitstraling terug te geven. Welke producten gebruik je voor welk type buitenhout, en hoe pak je zo’n opfrisbeurt stap voor stap aan? We leggen het je uit in deze blog!

Je hout grondig schoonmaken

Vaak heeft de winterse kou en neerslag ervoor gezorgd dat je buitenhout gebukt gaat onder een laag vuil. Soms zijn er zelfs algen of mossen te zien! De eerste stap is dus: zorgen dat je hout weer mooi schoon wordt. Gebruik hiervoor nooit een hogedrukreiniger: hier kan je hout namelijk onherstelbaar mee beschadigen. Zo maak je de weg juist vrij voor nieuw vuil en kan aanslag zich makkelijk in beschadigde delen nestelen!

Als je jouw hout met beleid en toch grondig wil schoonmaken, gebruik je de Exterior Wood Cleaner van Rubio Monocoat. Je hout natmaken, goed inborstelen met deze reiniger, en afspoelen met de tuinslang en je hout ziet er weer onherkenbaar mooi uit!

Je tuinmeubels weer laten stralen

Zijn het met name je houten tuinmeubels die het zwaar hebben gehad afgelopen winter? Naast een grondige schrobbeurt doe je er dan goed aan om je meubels te behandelen met een speciale olie. Die geeft niet alleen kleur, maar ook een nieuwe beschermingslaag aan je tuinmeubels! Ze worden beter waterafstotend en ook vuil hecht zich minder makkelijk aan het oppervlak van je hout.

Rubio Monocoat heeft een fijne houtolie, speciaal voor houten tuinmeubels: de Hybrid Wood Protector. Makkelijk aan te brengen, in één laag dekkend, en verkrijgbaar in tal van neutrale en ook echte knalkleuren. Dat geeft altijd het effect dat jij voor ogen had!

Schuttingen en gevelwerk een boost geven

Als je houten schuttingen hebt, of misschien houten bekleding aan je gevel of tuinhuisje, straalt de staat van dat hout ook af op de rest van je huis. Is dit hout dus aan een opknapbeurt toe, maak hier dan zo snel mogelijk werk van! Vaak is een simpele reinigingsbeurt in combinatie met een nieuwe laag olie voldoende om het weer een fantastische look te geven. Gebruik hiervoor de Rubio Monocoat WoodCream; een makkelijk aan te brengen oliecrème, speciaal voor verticaal hout. Zeer waterafstotend en dekkend in één laag: makkelijker wordt het onderhoud van je schutting of gevelwerk niet!

Je houten vlonderterras weer als nieuw

Glij je bijna uit over jouw vlonderterras na de winter? Dat zien we vaker: algen en vuil kunnen jouw houten terras al snel veranderen in één grote schaatsbaan. Niet erg fijn! In zo’n geval is het zaak om het eerst grondig schoon te maken en zo algen en andere gladmakende filters te verwijderen. Wil je nieuwe aanslag tegengaan en je hout een mooie bescherm- en kleurlaag meegeven? Gebruik dan ook hier de Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector. Borstel je hele terras ermee in, dan is het weer helemaal klaar voor de zomer. En de maanden daarna!

Alles van Rubio Monocoat voordelig inkopen

Zoek je een betrouwbaar adres, waar je jouw Rubio Monocoat producten voordelig kunt inkopen? Dan hebben wij een fijne webshop voor je gevonden: Vloeronderhoudswinkel.nl. Voor vloeren en andere houtsoorten bestel je hier de fijnste onderhoudsproducten van de mooiste merken: Rubio Monocoat is slechts één van de vele gerenommeerde merken die ze tegen bijzonder lage prijzen aan je kunnen leveren. Bestel direct online, dan kun je deze week vaak nog aan het werk met het reinigen en opfrissen van jouw buitenhout!