Kan jouw tuin wel wat meer groen gebruiken? Er zijn verschillende manieren om een groenere aanblik te bereiken. Je kunt meer planten aanbrengen, maar ook een gazon aanleggen is een slimme oplossing om echt iets van je tuin te maken. Heb je nou niet bepaald groene vingers, maar wil je wel genieten van een mooi gazon? Dan zijn graszoden misschien voor jou wel de oplossing!

Wat zijn graszoden precies?

Een uitgestoken strook grasveld: dat is in een notendop wat een graszode is. Het is een plak aarde met daarin volwassen grasplantjes, die samen een mooi en stevig geheel vormen. Voor makkelijk vervoer worden graszoden meestal opgerold tot compacte rollen: per rol leg je doorgaans een strook gras van 1 m2. Je legt jouw nieuwe gazon dus als een soort groene legpuzzel in elkaar!

Voordelen van graszoden leggen

Wat heeft het leggen van graszoden voor op een grasmat zelf kweken? Of op een andere vorm van bodembedekking, zoals tegels of grind? Waarom zijn deze grasrollen een slimme keuze voor jouw tuin?

+ Een groener alternatief voor tegels

We zien het veel in zogenaamde onderhoudsvriendelijke tuinen: tegels, tegels en nog eens tegels. Niet echt de beste manier om de natuur een handje te helpen! Heb je alleen maar steen in je tuin, dan kan het rap een stuk warmer worden in de zomer en wordt het water niet goed weggeleid na een stevige regenbui. Kies je voor makkelijk te leggen gras, dan reguleer je als vanzelf de temperatuur in je achtertuin, en ook de waterafvoer!

+ Direct een stevige, groene grasmat

Eerst weken en weken je tuin niet betreden, omdat je daar gras hebt ingezaaid? Nog steeds wekenlang uitkijken op zwarte grond? Niet met graszoden! Op het moment dat je ze gelegd hebt, kun je direct op het gras lopen en is het een volwaardig, groen gazon. Omdat de grasplantjes al helemaal volgroeid zijn, kunnen ze al een stootje hebben!

+ Minder last van onkruid

Omdat een graszode volledig uit volgroeide grasplanten bevat, zijn die al onderling vergroeid en ontstaat er een stevige plag, die maar weinig aarde nodig heeft om één geheel te blijven. Bijkomend voordeel: doordat er gras in groeit en gras alleen, krijgt onkruid nauwelijks de kans om zich ertussen te nestelen. Genieten van een groene, volle grasmat is dus vanaf dag 1 al mogelijk en kost je nauwelijks onderhoud. Dat is een zorg minder!

Drentse graszoden van de beste kwaliteit

Kan jij niet wachten om met graszoden aan de slag te gaan? Bestel ze dan gemakkelijk online bij dé specialist in alles voor je grasmat: Topgazon. Je kiest voor de mooiste kwaliteit graszoden van de Drentse akkers in Nooitgedacht. Hier kweken ze verschillende soorten graszoden: voor iedere toepassing en iedere portemonnee de juiste keus!