Ben je op zoek naar een nieuw matras? Schrijf goedkope matrassen dan niet meteen af. Deze zijn namelijk vaak net zo goed als dure varianten. Het is maar net welk matras goed bij jou past en welke eigenschappen deze heeft. In deze blog vertellen we je hier meer over, zodat jij goedkoop het ideale matras scoort!

Een duur matras is geen goed matras

Vaak denken mensen dat dure matrassen goed zijn en goedkope matrassen slecht. Dit is absoluut niet waar. Wist je namelijk dat sommige matrassen wel drie keer zo duur zijn als goedkope matrassen met precies dezelfde kwaliteitskenmerken? Je betaalt dan onder andere voor de marketingkosten die dat merk maakt. Er zijn dus genoeg goedkope matrassen te vinden die jarenlang meegaan en jou perfect ondersteunen.

Welk matras past bij jou?

Tijdens je zoektocht naar het perfecte matras laat je je dus niet leiden door de prijs. Wat wel belangrijk is, is het matras kiezen dat het best bij jou past. Iedereen heeft namelijk persoonlijke voorkeuren. Heb je lichamelijk klachten? Dan kies je voor traagschuim. Heb je het ‘s nachts snel warm? Dan passen koudschuim- en pocketvering matrassen beter bij jou. Zo kun je al snel een keuze maken en vallen een heleboel goedkope matrassen voor jou af.

De eigenschappen van een goed matras

Weet je welk type matras het beste bij jou past? Dan kun je gaan bepalen welke kwaliteitseisen jij belangrijk vindt. Ook dit kan per persoon en per matrastype verschillen. Zo vindt de één anti-allergische eigenschappen belangrijk en de ander het aantal pockets in een pocketvering matras. Ter inspiratie delen we een aantal punten die veel mensen belangrijk vinden:

  • Biedt het matras voldoende ondersteuning?
  • Heeft het matras een goede ventilatie?
  • Is het matras omkeerbaar?
  • Van welk materiaal is de tijk gemaakt?
  • Is de tijk afrits- en wasbaar?

Je matras onderhouden

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je goedkope matras is het essentieel om het goed te onderhouden. Je doet dit bijvoorbeeld door het matras regelmatig te stofzuigen en het te laten luchten nadat je bent opgestaan. Daarnaast adviseren we je één keer per maand alle wasbare delen uit te wassen en, als dat mogelijk is, het matras te draaien. Tot slot bescherm je je matras door in ieder geval een molton te gebruiken en eventueel een topmatras.

Goedkope matrassen kopen bij Matrasconcurrent

In de webshop van Matrasconcurrent vind je een ruim aanbod goedkope matrassen van topkwaliteit. Deze matrassen komen direct bij een Nederlandse fabrikant vandaan, waardoor je niet voor een merknaam betaalt en alles mogelijk is. Dankzij jarenlange ervaring weet Matrasconcurrent precies waar mensen behoefte aan hebben en aan welke eigenschappen een goed matras moet voldoen.

  • Enorm aanbod tegen de laagste prijs
  • Gratis thuisbezorgd vanaf €35,-*
  • 60 nachten proefslapen

*Minimum bedrag kan variëren, check de website van Matrasconcurrent voor het actuele bedrag.

Ga meteen naar Matrasconcurrent om het aanbod te bekijken en sla je slag!