Een mooi onderhouden houten vloer is een sieraad voor je huis. Alleen hebben we in ons drukke bestaan niet altijd de tijd om onze vloer de aandacht te schenken die hij verdient. Hoe maak je het onderhoud van je vloer zo gemakkelijk mogelijk? Door slim gebruik te maken van een aantal tools, die je een boel tijd en energie besparen. Wij zetten de 3 meest onderschatte hulpmiddelen bij vloeronderhoud voor je op een rij!

1) Goede reiniger(s)

Door je vloer regelmatig te reinigen, blijft hij in een betere conditie dan wanneer vuil en zand vrij spel hebben. En door je reiniger af te stemmen op de afwerking van je vloer, doet hij nóg beter zijn werk! Investeer in een algemene reiniger voor tweewekelijkse schoonmaakronde, maar haal ook producten in huis die gericht zijn op specifieke vlekken. Zo vormt die ene wijn- of koffievlek ook geen bedreiging meer voor je vloer!

Blijf trouw aan één merk

Ben jij fan van een bepaald merk onderhoudsproducten? Heb je jouw vloer bijvoorbeeld gelakt met een Pallmann lak, of kies je altijd voor Rubio Monocoat olie? Zet die lijn dan voort in de keuze van je schoonmaakmiddelen. Kies een reiniger van hetzelfde merk: zo versterk je het effect! Je voorkomt bovendien dat de reiniger de beschermende werking van je olie of lak aantast.

2) Boenmachine

Het lijkt een hele investering, maar van een boenmachine kun je zó veel plezier hebben in het onderhoud van je vloer. Niet meer op je knieën onderhoudsolie of -polish aanbrengen: de boenmachine doet het zware werk voor je. Maar ook een intensieve reinigingsbeurt wordt een stuk gemakkelijker met deze handige tool! Je kunt gewoon blijven staan bij iedere klus, en de roterende machine lost het in een handomdraai voor je op. Praktisch onmisbaar voor elk huishouden met een houten vloer.

3) Viltglijders

Bij goed doordacht vloeronderhoud besteed je niet alleen aandacht aan de vloer zelf, maar ook aan de meubels die over je vloer heen schuiven. Die kunnen namelijk flinke schade veroorzaken als je ze niet goed beschermt en ze onbesuisd over je vloer heen trekt! Terwijl de oplossing zo simpel is: schade door verschuivende meubels kun je echt heel makkelijk voorkomen.

Een eenvoudige oplossing tegen krassen is het aanbrengen van viltglijders onder al je meubelstukken. Voor een paar euro kun je al simpele plakexemplaren aanschaffen! En ga je voor een robuuste bevestiging van je vilt, kies dan voor exemplaren die je kunt vastschroeven. Die blijven nog beter op hun plek.

Bonustip: wekelijks schoonmaken helpt

Het simpelste advies dat we je kunnen geven in het onderhoud van je vloer? Regelmatig schoonmaken is het beste medicijn tegen slijtage en veroudering. Gewoon, met je stofzuiger en je dweil! Het verwijderen van krassend zand en vuil doe je eenvoudig met je stofzuiger, en hardnekkiger vuil haal je weg met een vochtige dweil. Sla deze stap dus zeker niet over als je het beste voor je vloer wil!

  • Stofzuigen: eens per week
  • Dweilen: 1 of 2x per maand

Bestel alles voor je vloeronderhoud online

Eén online adres waar je terecht kunt voor alles op het gebied van vloeronderhoud? Dat is Vloeronderhoudswinkel.nl. Een overzichtelijke webshop, gerund door specialisten met een passie voor vloeren. Dat zie je terug in hun assortiment, en in hun serviceaanbod! Je kunt er niet alleen makkelijk online bestellen, je kunt ook nog eens rekenen op professioneel advies bij aanschaf. Neem eens een kijkje in hun assortiment, en bestel alle tools en producten die je nodig hebt in één keer.