Sta jij binnenkort namens jouw bedrijf op een vakbeurs? Dan wil je natuurlijk goed voor de dag komen. Je wil een stand om trots op te zijn, en echt een blijvende indruk achterlaten bij je bezoekers! Dus weg met de standaard beursinrichting, dit jaar ga jij echt knallen met een unieke inrichting vol verrassingen. Alleen… je hebt nog niet echt inspiratie. Wij helpen je op weg met deze 5 ideeën om bedrijf te presenteren op een vakbeurs!

1) Knallen met kleur

Bij de meeste beursstands ontbreekt het er niet aan: kleur. Een visuele stimulans, die bezoekers als vanzelf naar je stand lokt. Wat is je huisstijl, en welke kleur straalt nu echt uit wat jij als bedrijf wil vertegenwoordigen? Het liefst ga je voor grote gebaren en kies je kleuren met lef: zorg ervoor dat je huiskleuren ook consequent in alle middelen terugkomen. Consistentie geeft een professionele uitstraling!

2) Bijzondere vormen

Met de standaard, recht-toe-recht-aan beursinrichting krijg je de handen niet op elkaar. Pak dus ook uit met visueel aanlokkelijke elementen en kies voor vormen die de aandacht trekken. Van karton kun je de gekste vormen laten maken: zo kan je makkelijk volume maken en de aandacht van voorbijgangers trekken. Hoe groter, hoe beter: ga bijvoorbeeld voor een kartonnen blow-up van je product, die je van meters afstand kunt zien. Wat je ook bedenkt, het is op maat te maken!

3) Een volledig kartonnen beursstand

Jouw duurzame kant laten zien als bedrijf? Denk dan ook eens na waar je beursstand van gemaakt is. Wat als je kon zeggen dat je stand gemaakt is van 100% recyclebaar materiaal? Dat is nog eens een statement op het gebied van sustainability. Er zijn tegenwoordig volledig ingerichte beursstands te krijgen die helemaal gemaakt zijn van herbruikbaar karton. Betaalbaar, makkelijk in elkaar te zetten, oersterk en eenvoudig te vervoeren!

4) Verleid bezoekers tot een selfie

Tuurlijk, een beurs is een serieuze aangelegenheid voor jouw bedrijf. Maar er mag ook wel een beetje lol gemaakt worden! Zeker als dat de juiste bezoekers aantrekt. Richt daarom ook een hoekje in waar bezoekers op de foto kunnen met een leuke voorgrond of achtergrond. Denk aan een staand bord waar je ze hun hoofd doorheen kunnen steken, of een draagbaar selfie frame. Het is natuurlijk extra geslaagd als ze de foto in jouw stand op hun social media profielen delen. Dat zorgt ook nog eens voor online promotie!

5) Unieke goodiebags van karton

Als mensen de moeite hebben genomen om bij je stand langs te komen, wil je ze eigenlijk iets meegeven dat hen herinnert aan hun bezoekje. Bijvoorbeeld een goodiebag! Als je een sample van jouw product of een ander presentje mooi verpakt in een goed ontwerp, loopt iedereen de hele dag met een uitvergroot visitekaartje van jou rond. Perfect voor je zichtbaarheid tijdens en na de beurs!

Meer hulp en inspiratie

Ben jij helemaal klaar om met één van deze ideeën aan de haal te gaan? Top! Als je wel wat hulp kunt gebruiken bij de uitvoering, dan staan de specialisten van Megavista voor je klaar. Met ruim 10 jaar ervaring in druktechniek en beursinrichting weten ze precies hoe ze het beste uit ieder ontwerp kunnen halen. Met hun hulp richt je een beursstand in waar menig mond van openvalt!