Sta jij binnenkort namens jouw bedrijf op een vakbeurs? Dan wil je natuurlijk goed voor de dag komen. Je wil een stand om trots op te zijn, en echt een blijvende indruk achterlaten bij je bezoekers! Dus weg met de standaard beursinrichting, dit jaar ga jij echt knallen met een unieke inrichting vol verrassingen. Alleen… je hebt nog niet echt inspiratie. Wij helpen je op weg met deze 5 ideeën om bedrijf te presenteren op een vakbeurs!

1) Knallen met kleur

Veel beursstands worden uitgevoerd in neutrale kleuren, die makkelijk inblenden met buren of met de huisstijl van de beurs zelf. Toch is het niet echt aanlokkelijk als je als bezoeker erlangs loopt! Durf het eens aan en ga knallen met kleur: breng de uitgesproken kleuren uit jouw huisstijl prominent naar voren.

En heb je niet zulke aantrekkelijke kleuren in je huisstijl? Laat dan een unieke huisstijl voor de beurs ontwerpen, waarmee je visueel wél je mannetje staat! Voer de kleurstelling overal in door, tot de flyers en visitekaartjes aan toe: zo kom je direct professioneel over.

2) Bijzondere vormen

De standaard, hoekige beursstand hebben we nu wel gezien. Kies eens voor een interessant ontwerp met bijzonder gevormde elementen, of kies voor een metershoge eyecatcher waar iedereen het over zal hebben! Laat jouw product omtoveren in een metershoge kartonnen blow-up en word het meetingpoint van de beursvloer. ‘Ik zie je bij het grote bierflesje!’

3) Een volledig kartonnen beursstand

Jouw duurzame kant laten zien als bedrijf? Denk dan ook eens na waar je beursstand van gemaakt is. Wat als je kon zeggen dat je stand gemaakt is van 100% recyclebaar materiaal? Dat is nog eens een statement op het gebied van sustainability. Er zijn tegenwoordig volledig ingerichte beursstands te krijgen die helemaal gemaakt zijn van herbruikbaar karton. Betaalbaar, makkelijk in elkaar te zetten, oersterk en eenvoudig te vervoeren!

4) Verleid bezoekers tot een selfie

Natuurlijk is een beurs niet alleen een mogelijkheid om potentiële klanten en vakgenoten offline te ontmoeten. Het is ook een kans om jezelf online te promoten! En de ultieme manier om je stand online terug te zien, is door bezoekers te verleiden tot een selfie. Met een draagbaar selfiebord of een groter cut-out bord maken ze de grappigste selfies, die ze misschien wel op hun social media willen plaatsen! Richt dus altijd een selfiehoek in, en combineer het met een leuke winactie. Gratis online promotie! Denk aan de volgende selfie-props:

  • Selfie frame
  • ‘Peephole’ kijkgat wanden

5) Unieke goodiebags van karton

Hoe leuk is het om mensen die de moeite nemen om bij je stand langs te komen, iets mee te kunnen geven? Geef ze bijvoorbeeld een sample mee van jouw product, of een ander uniek presentje. Duur hoeft het niet te zijn; het gaat om het gebaar. Door je goodiebag mooi te vorm te geven met een goed ontworpen kartonnen verpakking, werkt je goodiebag gelijk als een visitekaartje. Je herinnert je bezoeker subtiel aan het bezoekje aan jouw stand!

Meer hulp en inspiratie

Kom je er met de bovenstaande ideeën toch niet helemaal uit? Ben je op zoek naar meer inspiratie, of heb je hulp nodig met het uitvoeren van één van deze plannetjes? Neem dan eens een kijkje op de site van Megavista. Met meer dan 10 jaar ervaring in de ontwikkeling van beursstands en andere print- en druktechniek kunnen ze je altijd van dienst zijn!