Als technisch specialist wil je werken aan iets waar je trots op kan zijn. Je wil eer van je werk hebben en voor kwaliteit gaan. Denk jij er ook zo over? Heb je er dan wel eens aan gedacht om te gaan werken in de jachtbouw? Als je er niet mee opgroeit, sla je deze sector gemakkelijk over in je hoofd. Maar dat is onterecht! In de jachtbouw zijn juist interessante uitdagingen te vinden voor technische vaklui. Welk specialisme jij ook uitoefent! Waarom jij voor een baan in de jachtbouw zou moeten gaan? Wij leggen het je haarfijn uit.

1. Samen bouwen aan een groots project

In de jachtbouw werk je met vele handen aan een enorm project: een luxe jacht. Elke dag zie het project vorderen en als je geluk hebt, ben je betrokken van de bouw van de eerste onderdelen, tot de tewaterlating. Je hebt dus echt eer van je werk en werkt met luxe, hoogwaardige materialen. Of je nu aan de kleinste details in het interieur werkt, of aan de grote onderdelen van het jacht: je bundelt je krachten met andere vakmensen. Je doet het echt samen!

2. Samenwerken met specialisten uit uiteenlopende disciplines

Wil jij je werkzaamheden uitbreiden naar andere hoeken van de techniek? Wil jij altijd blijven leren? In de jachtbouw werk je nauw met andere specialismes samen. Zo nauw, dat je er altijd wat van zult opsteken. Jij kunt er uitblinken in je eigen specialiteit, maar het is ook nog eens ontzettend goed voor je ontwikkeling. Welke specialismes er allemaal benodigd zijn in de jachtbouw, zal je verbazen. Het is echt een dwarsdoorsnede van alle technische disciplines.

  • Monteur
  • Meubelmaker
  • Meubelspuiter
  • Cascobouwer
  • Interieurbouwer
  • Scheepstimmerman
  • Engineer
  • Hout- of metaalbewerker

3. Je werkt altijd aan meerjarige projecten

Een jacht is natuurlijk niet in een dagje gebouwd. Sterker nog: een gemiddeld jacht duurt zo’n 2-4 jaar om te realiseren. En dan hebben we het nog niet eens over de allergrootste modellen gehad! Dit betekent voor jou dat je altijd langdurig werk hebt als je in de jachtbouw werkt. Elk jacht is een meerjarig project, en in elke fase is er ander werk aan de winkel. Dat maakt het werk ook nog eens enorm veelzijdig, in welk specialisme je ook werkt.

Zin in een baan in de jachtbouw?

Heb je helemaal zin gekregen om aan de slag te gaan in de jachtbouw, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan kan Rispens je helpen. Als specialist in vacatures in de jachtbouw, scheepsbouw en interieurbouw hebben ze altijd een passende vacature in de jachtbouw voor vakmensen als jij. Vaak gaat het om uitzendwerk, met een goede kans op een vaste baan. Je vindt altijd een mooie stap voor het vervolg van jouw carrière!

Welke vacatures zijn er op dit moment?

Ben je benieuwd welke vacatures er op dit moment openstaan in de jachtbouw? Op de website van Rispens vind je altijd een actueel aanbod vacatures in de jacht- en scheepsbouw. Sorteer ze gemakkelijk op afstand, dan weet je zeker dat je niet te ver hoeft te reizen voor je werk. Bekijk snel het huidige aanbod vacatures op de site of schrijf je in als jouw droombaan er niet direct bij zit. De technisch onderlegde intercedenten van Rispens kijken graag met je mee!

Bekijk vacatures in de jachtbouw >