Als rolstoelgebruiker heb je veel uitdagingen te overwinnen. Een handig vervoersmiddel vinden, dat aangepast is op jouw specifieke vereisten, is er daar ongetwijfeld één van. Gelukkig bestaan er tegenwoordig tal van aangepaste voertuigen die ervoor zorgen dat je gemakkelijk van A naar B komt, inclusief je rolstoel of andere hulpmiddelen die je nodig hebt. Eén van die voertuigen lichten we in dit artikel uit: de rolstoelbus. Lees hoe een rolstoelbus jou kan helpen je mobiliteit te vergroten en ontdek ervaringen van andere gebruikers van dit praktische vervoermiddel. De aanschaf van een rolstoelbus kan je leven echt veranderen.

Zelf rijden of met gemak vervoerd worden

Een groot voordeel van de rolstoelbus is dat hij dermate aangepast kan worden dat bijna iedereen achter het stuur kan plaatsnemen. Je kiest dus zelf wie er rijdt: jij of een andere bestuurder! Dankzij slimme aanpassingen in de bus kunnen ook sommige rolstoelgebruikers zelfstandig rijden: bijvoorbeeld door het verplaatsen van het gaspedaal, of door een handbesturing aan te leggen.

En rijdt er iemand anders dan de rolstoelgebruiker? Dan zijn er verschillende handigheidjes die het in- en uitstappen met rolstoel een stuk gemakkelijker maken. Zo kan je rolstoelbus uitgerust worden met een oprijgoot of lift, en stabiele vastzetsystemen. Zo ga je met een gerust hart op pad, en kun je binnen een paar minuten al onderweg zijn!

Mogelijkheden voor laag tarief wegenbelasting

Als rolstoelgebruiker kun je voor jouw aangepaste voertuig vaak gebruik maken van een gereduceerd tarief voor wegenbelasting. Dat scheelt je een aantal tientjes tot enkele honderden euro’s op jaarbasis! De aanvraag voor het laag tarief wegenbelasting verloopt via de Belastingdienst en je moet hiervoor wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet onder meer afhankelijk zijn van een niet-opvouwbare rolstoel of een ander hulpmiddel dat noodzakelijk is voor je handicap, en dat kunnen aantonen middels een doktersverklaring of bruikleenovereenkomst van een vaste rolstoel.

Het is hoe dan ook zeker de moeite waard om het laag tarief wegenbelasting aan te vragen, en je komt er bijna altijd voor in aanmerking met een rolstoelbus!

Ervaringen met de aanschaf van een rolstoelbus

Kikkert Rolstoelauto’s heeft al vele rolstoelgebruikers te weg op mogen helpen met een nieuwe of gebruikte rolstoelbus. Een hele eer! Klanten vertellen je graag wat hun ervaringen waren met de aanschaf van hun eigen rolstoelbus, en wat voor verschil het heeft gemaakt in hun leven. Stuk voor stuk unieke verhalen, die de waarde van een eigen rolstoelbus heel mooi weergeven.

“ De bus en de stoelen waarnaar wij op zoek waren ”

“Op zoek naar onze eerste rolstoelbus kwamen we terecht bij Rolstoelauto’s Kikkert. We hebben hen ervaren als deskundig, goede service en meedenkend. Al vrij vlot was er een bus gevonden die aan onze wensen voldeed. Toen er vertraging vanuit onze kant was, is Jan erg flexibel geweest en altijd goed te bereiken. Ook wilde wij graag de losse stoelen met isofix. Jan heeft hierin uitstekend meegedacht en uiteindelijk de stoelen gevonden waar wij naar opzoek waren. Toen de bus eenmaal in bezit was, bleek er nog een klein mankement te zijn. Dit werd super opgepakt met een leenbus ter beschikking. We zijn erg tevreden over de goede service en het deskundige advies dat we hebben gekregen.”
– Fam. Hakvoort

“ Ford Tourneo Custom, van alle gemakken voorzien ”

“Voor onze zoon Mitchel waren wij op zoek naar een andere rolstoelbus. Na positieve berichten gehoord te hebben over Kikkert Rolstoelauto’s hebben wij contact met hen gezocht. Tijdens het aangename gesprek met Jan hebben wij onze wensen kenbaar gemaakt en kwamen we uit bij de Ford Tourneo Custom. Een bus die van alle gemakken voorzien is. Wij adviseren een ieder die op zoek is naar een rolstoelvoertuig contact op te nemen met Jan.”
– Tonnie en Carola

Jouw eigen rolstoelbus aanschaffen?

Als je geïnteresseerd bent in jouw eigen rolstoelbus, kun je altijd bij Kikkert Rolstoelauto’s in Hoogeveen terecht. Niet alleen voor compleet nieuwe rolstoelbussen, ook voor voordelige occasions! Ook kunnen er aanpassingen gemaakt worden aan bestaande bestelbussen, waardoor je jouw favoriete bus tot rolstoelbus om kunt laten toveren. De specialisten van Kikkert hebben ervaring met elke hulpvraag en kunnen je assisteren met elke wens voor jouw ideale voertuig!

Bekijk het huidige aanbod rolstoelbussen op de website. En staat jouw ideale bus er niet bij? Dan kun je ook een zoekopdracht uitzetten, waarbij Kikkert speciaal voor jou op zoek gaat naar het perfecte model.

Bekijk het aanbod rolstoelbussen bij Kikkert